Ik kan alles weerstaan, behalve de verleiding.

Afscheid nemen

Ik heb altijd geroepen dat de Volvo Amazon de oldtimer is die ik nooit zou verkopen, gewoon omdat het een mooie auto is, die ook nog eens, voor een auto van die tijd, prima rijdt. Maar vrouwen denken anders en omdat ik daar ook mee te maken heb en er af en toe ook naar luister, heb ik besloten om mijn wagenpark wat te gaan inkrimpen. Het idee is pratende weg ontstaan om twee van mijn oldtimers weg te doen en er dan één cabrio voor in de plaats te kopen. En, zoals jullie kunnen lezen op http://www.klassieker-busje.nl is het VW T2 busje geen optie om weg te doen. Dus blijft er niets anders over, dan de Volvo Amazon en de Porsche 911 op te ruimen.

laatste foto De laatste foto van onze Volvo voor ons huis.

Via AutoScout24 ben ik in contact gekomen met een echte liefhebber. Toeval of niet, maar we bleken heel wat overeenkomsten te hebben. Dus ik ben ervan overtuigd dat de Volvo bij de juiste persoon is terecht gekomen.

De Fietsedokter Michelhttp://defietsedokter.nl

Michel is niet alleen een liefhebber van oldtimers, maar houdt ook van oude fietsen, oude Vespa's en heeft ook een VW bus. En z'n liefde voor oude fietsen is wel heel duidelijk als je z'n site bezoek.

Al met al, ik heb de Volvo dus officieel 7 februari 2014 aan Michel verkocht en hoop dat hij er, net als ik, nog heel lang van mag genieten.

Michel en ik

Michel nu de gelukkige eigenaar.

 

De beste bestrijding van de verleiding..is de vermijding.

 

Banner klein

Mijnklassieker-busje.nl

Grote dromers denken na, grote denkers dromen

pagina: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Productie & Veiligheid

Geproduceerd vanaf 1956. De Volvo amazon stond bekend om zijn grote betrouwbaarheid. Hoewel de productie al in 1970 werd beëindigd, rijden er in Zweden alleen nog steeds zo’n 15.000 Amazons rond. Toen in 1964 de miljoenste serie volvo amazon 120 werd afgeleverd, was Volvo het grootste bedrijf van Zweden.
Volvo werd bekend om zijn aandacht voor veiligheid. Verschillende innovaties op dit terrein werden door Volvo geïntroduceerd. Al in 1959 ontwierp het bedrijf de driepunts veiligheidsgordels voor voorin de auto, en bouwde ze standaard in bij de Volvo Amazon en PV544.

Leuk om te zien dat jouw kleur Amazon hier van de loopband afrolt.

Cool Classics

Natuurlijk is niet alleen de Volvo Amazon of de Porsche 911 een geweldige klassieker. Er zijn echt nog wel meer klassiekers waarvan ik een warm gevoel krijg als ik er één zie. Neem nou het Volkswagen busje, is ook een echte topper! Geniet jij ook zo van dit onderwerp; kijk dan ook eens op de volgende site:

http://zerofive.nl

Zerofive_www

Carlo Vingerling is de fotograaf achter Zerofive. Sinds 2005 (zerofive) is hij tijdens zijn studie Communication & Multimedia Design aan de Willem de Kooning Academy serieus in aanraking gekomen met fotografie.

Kenmerkend is zijn vintage bewerking die perfect past bij de lifestyle gerelateerde onderwerpen die hij graag vastlegt. Carlo is een echte liefhebber van zoals hij het zelf noemt Cool Classics, klassieke auto's en scooters vanaf de jaren '50 tot de jaren '80.

 

pagina: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Made on a Mac

Zie ook mijn pagina's over ons Klassieker-busje.nl

 

Met de knoppen hieronder gaat u naar mijn site : iwout.nl
socialmediabanner facebook wout Email Wout Instagram Wout