Waarom is het een verkeerschaos als alles stilstaat?

In weer en wind

Nou is de Amazon natuurlijk wel een Zweedse auto die tegen een stootje kan en gewend is aan sneeuw, ijzel, regen en van al dat soort ongein, maar toch is het zonde als hij altijd buiten zou moeten staan. Heb inmiddels wel een garagebox, maar daar kan maar één auto in, dus mag hij af en toe ruilen met mijn Porsche 911 uit 1970, die natuurlijk ook binnen wil staan. Dus voor en na de winter wat extra onderhoud is wel noodzakelijk. Maar één ding is zeker; de Volvo kan beter tegen de winter als de Porsche. Vandaar dit geweldige plaatje.

in de sneeuw

Volvo Amazon in de sneeuw

Maar toch wel een reden om naar een grotere garage voor die twee oudjes uit te kijken. Als je maar tegen iedereen in je omgeving vertel dat je zo'n locatie zoekt, dan lukt dat ook. Eindelijk is het me dan eind 2011 gelukt om een geschikte locatie te vinden. Een leuk stenen gebouwtje met een nieuwe betonnen vloer erin, nieuwe deuren en niet te vergeten electra. Dat is wat ik in m'n vorige garage toch wel miste. Een auto van die leeftijd heeft soms wel eens een opkikkertje nodig, anders zegt ie gewoon: "doe het zelf maar".

volvo_1958

 

Banner klein

Mijnklassieker-busje.nl

 

...er zijn maar een paar automerken die het kunnen hebben om de auto in twee kleuren te spuiten. De Volvo Amazon en natuurlijk de Mini Cooper.

 

pagina: 1, 2, 3, 4, 5, 6

button volgende

121 (Amazon)

Volvo Amazon 1959


Sinds 1956 heeft deze auto, oorspronkelijk als Amazon geintroduceerd - tot Kreidler, die deze naam had laten patenteren bezwaren maakte – later officieel 120, 121 of 122 genaamd, jarenlang het gezicht van Volvo bepaald. Ook nu nog denkt iedereen bij de vraag: 'Klassieke Volvo?' aan dit immens populaire model. Er zijn weinig auto's te noemen waarbij de charme van klassiek en de degelijkheid voor dagelijks gebruik beter is te combineren dan met een "Amazon". Dit verklaart dan ook de grote populariteit van het uitzonderlijk hoge aantal klassieke Volvo's dat tegenwoordig nog dagelijks op de weg te vinden is.

 

Volvo Amazon een Zweedse schoonheid

pagina: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Met de knoppen hieronder gaat u naar mijn site : iwout.nl
socialmediabanner facebook wout Email Wout Instagram Wout