Oldtimers lekken geen olie, ze markeren hun territorium

Welkom op mijn MG site

Op deze site wil ik u vertellen over mijn hobby: klassiekers, waaronder de MG.

In maart 2009 kocht ik mijn eerste klassieker, namelijk een Volvo Amazon.

Volvo Amazon koplamp

Volvo Amazon 1967

Maar deze auto was minder goed dan ik had gedacht, dus de auto al snel weer verkocht en er een veel betere voor teruggekocht. Deze Volvo Amazon was van 1969. Ook aan deze auto mankeerde wel wat, maar dat was goed allemaal zelf te doen.

Amazon 1969

Volvo Amazon 1969

Om kort te gaan, er volgde nog een Porsche 911 uit 1970 en een Volkswagen Busje T2 uit 1977. Mijn vrouw, een wijze vrouw, vond het allemaal een beetje veel worden, ik, een eigenwijze man, vond dat eigenlijk ook wel. Dus hebben we in 2014 besloten om er een paar te verkopen en uit te kijken naar een oldtimer cabrio. Na veel gezoek op het internet zijn we uiteindelijk gevallen voor de MG-B!

Busje voor de deur

Volswagen Bus T2

Voor een wat uitgebreider verslag over de klassiekers van ons, zie de twee links mijn klassieker-busje.nl en mijn klassieker-volvo.nl hiernaast.

MG interieur

MG-B interieur

MG TF 1953

...wees nou eerlijk, zo'n MG grill uit 1953 dat heeft toch wel iets!

 

Banner klein

Mijnklassieker-busje.nl

 

 

Mijnklassieker-volvo.nl

 

Grote dromers denken na, grote denkers dromen

pagina: 1, 2

volgende

De geschiedenis van de MG

(volgens MG Owners Holland)

Het is 1922 wanneer Cecil Kimber aangenomen wordt als general mamager van de Morris Garages in Oxford.

Cecil Kimber aan zijn bureau

Cecil Kimber aan zijn bureau

Directeur Morris Garages William Morris later Lord Nuffield. Cecil Kimber had een droom en dat was sportwagens bouwen. Om deze droom te verwezenlijken nam hij de 4-persoons Morris Cowley en begon deze te verlagen en de carrosserie aan te passen met een sportievere look.

MG Car Compagnie

MG Car Compagny


IIn 1924 adverteerde Morris Garages met de "MG Special four-seater Sports" en had de Morris badge vervangen door het beroemde achthoekige MG logo.

Nog steeds is er een discussie gaande over wat nou MG betekent, Morris Garages of een merknaam. Old Number One was de eerste MG sportwagen, het was de 48e carrosserie gebouwd voor Morris Garages door Carbodies.

Old Number One

Old Number One

Door de toegenomen verkoop ontgroeide Morris Garages drie keer de toemalige locatie in Oxford. Voordat Morris Garages verhuisde naar Abingdon in 1929, was de naam van de fabriek al omgedoopt in MG Car Compagny.

pagina: 1, 2

Met de knoppen hieronder gaat u naar mijn site : iwout.nl
socialmediabanner facebook wout Email Wout Instagram Wout