Poppenhuizen

Ruim vijfentintig jaar geleden ben ik in een enthousiaste bui begonnen met het bouwen van een poppenhuis. Je hebt een dochter van een paar jaar en je laat je van je vaderlijke kant zien. De bedoeling was natuurlijk dat ze een poppenhuis kreeg waarmee ze ook kon spelen. Maar dat liep anders, ik werd iets te enthousiast, het werd iets te natuurgetrouw, oftewel met stijlkamers, echte steenjes aan de buitenkant en de dakpannen moesten er ook zo natuurlijk mogelijk uitzien. En natuurlijk, electrische verlichting, alles zo echt mogelijk.

Poppenhuis

Een kruideniers-winkeltje

Miniaturen

Maar tijden veranderen en nu na zoveel jaar, kom ik op zolder weer wat dozen tegen met meubeltjes en heel wat miniatuurtjes. Ook het kruideniers-winkeltje had ik nog steeds op een rommelkammer staan. Dik onder het stof, maar wel met heel veel herinneringen. Toch weer even gekeken of we het een plaatsje konden geven in de huiskamer, maar dit stuitte op enig verzet. Gelukkig heb ik m'n herinneringen nog.

miniaturen

Miniaturen uit een stoffige doos

Marktplaats

De enige oplossing is alles op Marktplaats te zetten. Heb ik in ieder geval het idee al die uren niet voor niets te hebben geknutseld. Heb 70% van wat ik had inmiddels verkocht via Marktplaats, de overige spulletje zijn inmiddels ook goed terecht gekomen bij een liefhebber. Laat die liefhebber nu toevallig ook familie zijn, die ook het winkeltje wel wilde hebben...eind goed, al goed. Kan ik er toch af en toe toch nog van genieten.

interieur winkeltje

Interieur van het kruideniers-winkeltje

 

Banner klein

Mijnklassieker-busje.nl

pop

poppenhuis

Diversen

Hier gaan we gewoon een beetje variëren wat betreft de onderwerpen. Er zullen wel eens wat onderwerpen verdwijnen, maar er zullen er zeker ook bij komen. Misschien met jullie hulp?! We zullen zien!

kreko groep

Ja, ook ik moeten werken voor de kost en dat doe ik dan ook al heel wat jaren bij hetzelfde bedrijf, inmiddels al 48 jaar. Als jongen van 15 jaar begonnen, zoals het toen nog heette: Kreté Krokant. Het bedrijf is behoorlijk gegroeid in die jaren en het heet nu officieel Kreko Groep Voor mijn verhaal, zie de volgende pagina.

kreko

kreko auto

Het vernieuwde wagenpark

Aforismen & Oneliners

Aforismen is een ander woord voor een "betekeningsvolle spreuk". En een Oneliner is een "korte geestige" uitspraak. Je staat ervan te kijken hoeveel van deze spreuken en uitspraken er zijn. Ik vind het daarom erg leuk als je ze me mail!

 

betekeningsvolle spreuken

korte geestige uitspraken

uitspraken van Johan Cruijff

is niet grappig grapjes

Mijn Klassieker Volvo

Mijnklassiekervolvo.nl

 

 

socialmediabanner

SnelNL Streaming Usenet facebook wout Email Wout Instagram Wout