Ik ben niet bijgelovig, want dat brengt ongeluk.

Welkom op onze site

Al enige jaren ben ik in het bezit van een oldtimer, namelijk een Volvo Amazon uit 1969. En om eerlijk te zijn, denk ik dat het een soort virus is. Want niet lang na de aanschaf van mijn Volvo ging ik voor gaas toen ik een leuke Porsche 911 uit 1970 tegen het lijf liep.

Volvo/bus

Volvo Amazon / VW bus T2

Maar...dan gebeurt het, m'n dochter krijgt verkering met zo'n goser die helemaal wild is van surfen. En ik weet niet of het u is opgevallen, maar die gasten hebben iets met zo'n Volkswagen Busje. Je kent dat wel; surfplanken op dak, Mountain-bikes bij zich en gaan met die banaan.

Bus Oudorp

Volvo Amazon / 3x VW busje van vrienden

Van verkering komt trouwen, in hun geval dan tenminste en dat was echt geweldig, want zijn (Martijn) vrienden waren er allemaal met hun busje. Toen hebben Martijn en ik een afspraak gemaakt. "Ik verkoop de Porsche en we kopen samen een busje" zei ik. Maar ja, het loopt wel eens anders. Bijvoorbeeld; je hebt de Porsche nog niet verkocht, maar je loopt een heel leuk en gaaf busje tegen het lijf. Nou ja, tegen het lijf, je dochter stuurt je er gewoon op af.

VW bus oranje

Onze nieuwe aanwinst

Mijn auto taxatie-ervaring

Busje Carlo

...al is ie groen, of misschien zelfs oranje, een Busje is altijd mooi!

Busjes camping

" ik verkoop de Porsche en dan kopen we samen een busje" !

pagina: 1, 2, 3, 4

volgende

De geschiedenis van de Volkswagen Bus

Voor de echte VW Bus-fanaat is het volgende natuurlijk allemaal al ouwe koek, maar er zijn ook mensen die niet weten dat: het busje eigenlijk een idee was van een Nederlander. De Volkwagen-importeur Ben Pon was namelijk op 23 april 1947 op bezoek bij de Volkswagen fabriek in Wolsburg in Duitsland. Daar zag hij een transportwagen op een Volkswagen Kever bodemplaat die voor intern transport werd gebruikt.

Ben Pon aantekeningen

Eerste ontwerp van Ben Pon

Advertentie over dit ontwerp van Ben Pon tijdens de her-opening van het Rijksmuseum.

Dat gegeven inspireerde Ben Pon om daarop verder te borduren. Spreekwoordelijk dan hè. In 1948 werd in Wolfsburg het eerste prototype van de Transporter gebouwd. Vanaf maart 1950 rolden de busjes van de produktielijn. De eerste bus werd verkocht aan de Keulse parfumeur 4711, het luchtje van mijn oma. Dit eerste type bus heette de T1. Al vrij snel is er niet alleen een gesloten versie verkrijgbaar, maar is er ook één met een open laadbak, personenbusje en een combi-uitvoering met uitneembare bankjes. Hij was alleen verkrijgbaar in blauw of ongelakt voor diegene die toch een andere kleur wilden.

VW bus 1949

VW bus T1 anno 1949

Het is 1951, de internationale autosalon in Frankfurt, daar presenteert Volkswagen een super-de-luxe bus; de Samba. De Samba heeft ruiten rondom, is in twee kleuren uitgevoerd met een, voor die tijd, zeer luxe interieur. Er worden nog meer bijzondere Transporters gebouwd, zoals ziekenauto's en brandweerwagens.

pagina: 1, 2, 3, 4

next

Met de knoppen hieronder gaat u naar mijn site : iwout.nl
socialmediabanner facebook wout Email Wout Instagram Wout