Magnetic Tour 2004 Robin Gibb / Bonn

Zo dat was een hele ervaring, ons reisje naar Bonn afgelopen 18 september 2004. Robin gaf daar een concert met band en het Frankfurter Philharmonisch Orkest. We waren om twee uur uit Dordrecht vertrokken en kwamen daar aan om half vier, veel te vroeg dus. Mooi weer, dus even rond het grote Kunst Museum daar gewandeld en toen binnen een bak koffie, tenminste dat was de bedoeling, maar we vonden een deur die niet was afgesloten dus konden we zo de Museumspatz binnen wandelen waar het concert gehouden zou worden om zeven uur. Wij heel onopvallend gedaan natuurlijk om niet weggestuurd te worden.

Tegen zeven uur toen de eerste kwamen binnen rennen, zijn we op ons gemakje naar voren gelopen en hadden een perfect plekje, mooi toch? Het voorprogramma was bar slecht, dus zal deze dame later wel heel beroemd worden. Inmiddels ben ik achter haar naam, dus wees gewaarschuwd. Ze heet Lucia, vond jij haar wel goed, kijk dan op www.luciamusic.com

Toen het dan eindelijk om half negen begon hadden René en ik toch allebei wel wat gemengde gevoelens over de kwaliteit.

Ten eerste was het geluid gewoon slecht, veel te veel bassen en Robin, waar het toch om gaat, was vaak slecht te horen en overheerste de backing vocals en het orkest. Maar gelukkig na verschillende nummers werd de kwaliteit steeds beter. Het publiek was geweldig enthousiast, want na ieder nummer duurde het applaus behoorlijk lang, met andere woorden een geweldige sfeer!

Het Frankfurter Fhilharmonisch Orkest bestond uit ongeveer 40 man en de band uit 8 man. Kortom een geslaagd concert, maar we misten toch de close harmonie waar de Bee Gees zo beroemd mee zijn geworden. Jammer dat dee mogelijkheid er niet meer is, dat die geweldige close harmonie live te horen zal zijn, sinds de dood van Maurice en Robin. Gelukkig hebben we de herinnering en natuurlijk de video's, CD's, DVD's en allerlei ander materiaal.

Klik voor een impressie-filmpje van het concert op het QuickTime schermpje